donderdag 11 september 2014

Sexy Vrouwenhuizen - not

Hoeveel brocante zaken kan je verzamelen in je nogal vrouwelijk ingerichte huis. Woont hier wel een man en heeft hij nog wel wat te zeggen over de inrichting. Of trekt hij zich terug in het schuurtje en heeft hij daar zijn eigen domein?


Als ik zo'n slaapkamer zie, vraag ik me altijd af hoe een vent zich voelt onder al die kanten lakens en honderden kussentjes. En hoe je daar in Godsnaam hete sex kan hebben....Het hele huis is jouw domein, er staat nog net niet MY home achter die aparte houten letters.

Hij mag helemaal niets in jullie huis, het is helemaal op jouw smaak ingericht. Alles witgekalkt en op elk leeg plekje een dingetje, een bloempje, hartjes, en oh ja...alsof je in Thailand bent geboren, honderden Boedha's. Vraag me dan altijd af of er ooit in India een mode komt om in een Indiaas huis geen Ganesh neer te zetten maar allemaal Mariabeeldjes. Zo hip joh.. Weet niet wat het betekent, maar het staat zo stylish! Hoe groter hoe beter. Of gezellig: Jezus aan het Kruis; leuk boven de haard.

Hoeveel spullen kan een mens willen hebben en vooral hoeveel denkt een mens dat hij nodig heeft of wordt hem behendig aangepraat door de Marketingafdelingen van de diverse woonbedrijven.



Van de week liep ik door de supermarkt en een vrouw stond voor het rek met de Sinterklaasspullen en ik zag haar hand naar de pepernoten gaan. Ik wilde nog roepen...Doe het NIET...maar bedacht dat dit a. raar zou staan, b..waar bemoei ik me mee, c..hoe zou ik dat zelf ervaren als iemand zich met mijn winkelgedrag bemoeit. Maar wie heeft er bedacht dat we in augustus al pepernoten kunnen smikkelen? Een slimme marketeer? - Kopen ze toch wel....en tegen de tijd dat het December is, hebben wij onze omzet mooi omhoog gegooid door die dingen een aantal maanden eerder aan te bieden.

Komt die verleiding omdat we het sowieso al wilden hebben of worden verleid door het aanbod, de uitstalling, de kleuren en de (in het geheim toegevoegde) geur?

Hoe werkt dat bij jullie thuis?

























7 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja.. wel echt mijn smaak, maar gelukkig niet zo vrouwelijk. Rommelig en bij elkaar geraapt... dat dan weer wel. Helemaal naar de zin van manlief, dat ook. Hij vind het maar wat fijn dat hij zich daar niet mee hoeft te bemoeien. Maar roze muren of bloemetjesbank komt er niet in hoor... als ik dat al zou willen. Mijn smaak is nogal stoer en dus mannelijk genoeg. Daar komen wij samen wel uit!

Ivy zei

De term brocante (oude spullen, maar niet oud genoeg om antiek te zijn) wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. Ik vind het niet lelijk, maar het lijkt er op dat meer dan de helft van de huishoudens tegenwoordig dezelfde inrichting heeft, in de trend van (de veel te dure) Riviera Maison. En dan hoeft het van mij al niet meer. Al die zelfde grote vazen/schalen met kunstbloemen in de vensterbank en die steigerhouten plankjes met spreuken aan de muur. Zo weinig origineel. Bij ons is het een mengelmoes van geloogd grenen, antiek en modern. Komt deels omdat wij 2 huishoudens hebben samengevoegd, maar we vinden het allebei mooi genoeg, al zouden onze banken van pilotenleer (van mij afkomstig, niet geheel de smaak van Echtgenoot, geloof ik) wel een keer vervangen mogen worden. Maar zolang ze niet stuk zijn, doen we dat nog maar niet, want ze zitten zo lekker.

Anoniem zei

toen ik op mijn 25e ging trouwen heeft mijn toenmalige man zijn stempel gedrukt op alles wat er in huis kwam , hij koos de meubels en alle andere spullen, alles werd betaald door ons samen, we brachten allebei evenveel geld in. toen we gingen scheiden na ruim 1o jaar mocht ik alle spullen houden, nou zeg wat goed van hem vonden veel mensen in onze omgeving, nou ja zeg , ik had de helft zelf bekostigd en verder was alles inmiddels al 10 jaar oud en helemaal niet mijn smaak, mijn ex ging met een ander samen wonen , ook weer een vrouw met een flinke spaarpot en ze kochten alles nieuw, want hij wou niet aan ons huwelijk herinnerd worden , nou ik ook niet dus ik deed alle oude meubels zoveel mogelijk weg en kocht andere spulletjes , allemaal 2e hands ,want veel geld had ik niet,maar wel kon ik nu kopen wat ik leuk vond en het huis helemaal naar mijn smaak inrichten, mocht ik ooit weer een relatie krijgen , dan hoop ik iemand te treffen die bereid is om een compromis te sluiten en dat we gezamenlijk het huis in kunnen richten, ik wil in ieder geval nooit meer dat een ander volledig bepaald wat er in ons huis te staan komt.

mariimma zei

Ken je de site "metjeleenbakkerhuis"?

Echt té leuk.

(Ik doe niet echt aan inrichting. Er staan meubels in ons huis, dat wel. Zit wat makkelijker) :-)

Anoniem zei

Zijn net al die lelijke ganzen uit de vensterbanken verdwenen, moet iedereen zonodig met 'HOME' in de vensterbank aangeven waar 't hart is....
groet

Ineke zei

Inderdaad leuk, lekker cynisch. :)

Ineke zei

Alsof je zou vergeten waar je huis woont..... ;)